Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hjemmelavet granola med chokolade
Få opskriften på en sund hjemmelavet granola med chokolade

Hjemmelavet granola med mørk chokolade

Hjemmelavet granola med mørk chokolade

Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en lækker og sund granola, der smager fantastisk ovenpå skyr eller chiagrød.

30 minutter
Print
16 portioner

300 g kerner og frø, fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø

150 g nødder, fx mandler, valnødder eller hasselnødder

100 g kokosmel eller kokosflager

1 tsk kanel

1 tsk groft salt

3 spsk chiafrø

3 spsk kokosolie

30 g mørk chokolade

100 g tørrede abrikoser, alternativt kan du bruge gojibær eller incabær 
eller en kombination 

Sådan laver du hjemmelavet granola

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland kerner og nødder, kokosmel, kanel, groft salt, chiafrø og kokosolie. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Rør undervejs og hold øje med, at blandingen ikke bliver for mørk.

Tag granolaen ud af ovnen og drys med hakket mørk chokolade. Hak abrikoserne og bland dem i granolaen, når den er afkølet. Opbevares på køl.

Tip: Spises oven på skyr, chiagrød mv.

Om Alice Apel Hartvig

Alice Apel Hartvig er medejer af livsstilsklinikken Frk. Skrump og aut. klinisk diætist. Se mere på frkskrump.dk, hvor du kan få hjælp til maden, det stabile blodsukker, træningen, tarmen, inflammationen og hverdagens mentale udfordringer. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Granola, Kalorielet og Morgenmad