Hjemmelavet granola med mørk chokolade
Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en lækker og sund granola, der smager fantastisk ovenpå skyr eller chiagrød.
16 portioner
Total:30 minutter
Ingredienser
- 300 g kerner og frø, fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø
 - 150 g nødder, fx mandler, valnødder eller hasselnødder
 - 100 g kokosmel eller kokosflager
 - 1 tsk kanel
 - 1 tsk groft salt
 - 3 spsk chiafrø
 - 3 spsk kokosolie
 - 30 g mørk chokolade
 - 100 g tørrede abrikoser, alternativt kan du bruge gojibær eller incabær eller en kombination
 
Sådan laver du hjemmelavet granola
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland kerner og nødder, kokosmel, kanel, groft salt, chiafrø og kokosolie. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Rør undervejs og hold øje med, at blandingen ikke bliver for mørk.
 - Tag granolaen ud af ovnen og drys med hakket mørk chokolade. Hak abrikoserne og bland dem i granolaen, når den er afkølet. Opbevares på køl.
 - Tip: Spises oven på skyr, chiagrød mv.