
Hjemmelavet granola med mørk chokolade
Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en lækker og sund granola, der smager fantastisk ovenpå skyr eller chiagrød.
Ingredienser
300 g kerner og frø, fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø
150 g nødder, fx mandler, valnødder eller hasselnødder
100 g kokosmel eller kokosflager
1 tsk kanel
1 tsk groft salt
3 spsk chiafrø
3 spsk kokosolie
30 g mørk chokolade
100 g tørrede abrikoser, alternativt kan du bruge gojibær eller incabær eller en kombination
Sådan laver du hjemmelavet granola
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland kerner og nødder, kokosmel, kanel, groft salt, chiafrø og kokosolie. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Rør undervejs og hold øje med, at blandingen ikke bliver for mørk.
Tag granolaen ud af ovnen og drys med hakket mørk chokolade. Hak abrikoserne og bland dem i granolaen, når den er afkølet. Opbevares på køl.
Tip: Spises oven på skyr, chiagrød mv.
Om Alice Apel Hartvig
Alice Apel Hartvig er medejer af livsstilsklinikken Frk. Skrump og aut. klinisk diætist. Se mere på frkskrump.dk, hvor du kan få hjælp til maden, det stabile blodsukker, træningen, tarmen, inflammationen og hverdagens mentale udfordringer.