Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

hjemmelavet granola
Foto: Sara Galbiati & Derya Turgut

Hjemmelavet granola

Det er heldigvis ikke spor svært at lave sødt og sprødt tilbehør til din yoghurt.

plate 4
printer Print

150 g blandet tørret frugt
300 g grovvalsede havregryn
1 spsk jomfrukokosolie
150 g blandede mandler, valnødder, pistacienødder, pekannødder, cashewnødder, sesamfrø, hele hørfrø og græskarkerner
2 spsk honning
1 dl æblejuice
1 spsk vaniljepulver
1 tsk kanel
1 tsk uraffineret flagesalt
1 knsp friskkværnet peber

Sådan gør du:

1. Sæt ovnen på 150 grader. Skær de tørrede frugter i små stykker, og læg dem i en skål. Bland havregryn, jomfrukokosolie, nødder, frø, honning, æblejuice og krydderier i en pande, og varm massen op under omrøring, til kokosolien er smeltet og saltet opløst. Bland det grundigt, og fordel det på en bageplade med bagepapir.

2. Sæt det i ovnen ved 150 grader i cirka 40 minutter. Rør i det cirka hvert 10. minut. Når det er gyldent og sprødt, tager du det ud. Lad det køle af, og bland herefter de tørrede frugter i. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Granola og Morgenmad