En lækker og cremet is, som både børn og voksne vil elske på en varm dansk sommerdag.
8 styks
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
1 tsk. frysetørret hindbær
200 g frosne eller friske hindbær
¼ dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
8 vafler til is
Annonse
50 g chokolade, hvid eller lys
3 spsk. frysetørret hindbær til at pynte vaflerne med
Sådan gør du:
1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og skil dem fra hinanden ved at gnide dem med en kniv i lidt sukker på et skærebræt.
2. Kom vaniljesukkeret, den halve, tomme vaniljestang og hindbær i en gryde, og varm op, til det lige får lov at koge.
3. Lad det så køle en smule af, og rør den kondenserede mælk i gryden.
4. Pisk fløden til en lækker cremet skum og vend forsigtigt vaniljemassen i flødeskummet.
5. Kom herefter blandingen i en bøtte med låg, og sæt den i fryseren.
6. Isen tages op af fryseren 15-20 minutter inden servering.
Pynt:
Annonse
Smelt chokoladen og vend toppen af kræmmerhusene deri. Drys så toppene med frysetørret hindbær. Sæt til sidst en stor kugle hindbæris i hver vaffel, og nyd dem straks.
Opskriften er udviklet af madbloggeren Valdemarsro for Electrolux ved hjælp af stavblenderen UltraMix/PRO.
Boblende sommerdrik med passionsfrugt, hyldeblomst og mynte
En brusende frisk drik til solfulde dage og lune aftner
6 glas
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 passionsfrugter
1 håndfuld mynteblade
1 liter dansk vand
Annonse
Sådan gør du:
1. Frys hyldeblomstsaften til isterninger dagen i forvejen.
2. Blend først passionsfrugten grundigt, og si de største af de sorte kerner fra.
3. Kom så de frosne isterninger, passionsfrugt og mynteblade i blenderskålen, og blend det til slush-ice.
4. Fordel i 6 glas, og hæld kold danskvand over.
5. Server sommerdrikken med farvestrålende sugerør. Skal det være en mere festlig voksendrik, kan cava erstatte danskvand.
Opskriften er udviklet af madbloggeren Valdemarsro for Electrolux ved hjælp af stavblenderen UltraMix/PRO.