Basis-gryderet med svinekød og rødder

Basis-gryderet med svinekød og rødder

(Basis-opskrift: 6-8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 1 kg nakkefilet (svinenakkekam uden svær)
  • 2 spsk olie + 1 spsk smør
  • 6 løg (både)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 suppevisk (af persillestilk og laurbærblade bundet sammen med bomuldssnor)
  • ½ liter vand eller god bouillon
  • 1 kg persillerødder eller pastinakker (stykker)
  • Tilsæt: fyld, sovs og tilbehør:
  • Se forslag nedenfor

  1. Skær kødet ud i tern på2 x 2 cm.
  2. Brun det i envarm stegegryde i gyldentsmør og olie.
  3. Tilsæt løgeneog lad dem stege ca.5 min. med kødet, til deer klare.
  4. Krydr med saltog peber. Hæld vand ved,og lad retten simre meden suppevisk ved svagt blus ca. 45 min.
  5. Tilsætstykker af persillerod ellerpastinak. Kog videre 5min.
  6. Retten kan nu deles itre, så der er til forskelligmad de næste tre dage.
  7. Si kogelagen fra og delden i to portioner til deto sovseretter.
  8. Del kødog grønsager i tre, mesttil den første dag, og lidtmindre til anden og tredjedag, hvor der tilsættesflere grønsager.