Basis-gryderet med svinekød og rødder
(Basis-opskrift: 6-8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 1 kg nakkefilet (svinenakkekam uden svær)
- 2 spsk olie + 1 spsk smør
- 6 løg (både)
- salt og friskkværnet peber
- 1 suppevisk (af persillestilk og laurbærblade bundet sammen med bomuldssnor)
- ½ liter vand eller god bouillon
- 1 kg persillerødder eller pastinakker (stykker)
- Tilsæt: fyld, sovs og tilbehør:
- Se forslag nedenfor
- Skær kødet ud i tern på2 x 2 cm.
- Brun det i envarm stegegryde i gyldentsmør og olie.
- Tilsæt løgeneog lad dem stege ca.5 min. med kødet, til deer klare.
- Krydr med saltog peber. Hæld vand ved,og lad retten simre meden suppevisk ved svagt blus ca. 45 min.
- Tilsætstykker af persillerod ellerpastinak. Kog videre 5min.
- Retten kan nu deles itre, så der er til forskelligmad de næste tre dage.
- Si kogelagen fra og delden i to portioner til deto sovseretter.
- Del kødog grønsager i tre, mesttil den første dag, og lidtmindre til anden og tredjedag, hvor der tilsættesflere grønsager.