Bistik

Bistik

Julet kage med mandler, kardemomme og honning.

1 kage, 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • 100 g mandler
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 250 g mel
  • 50 g smør (blødt)
  • 3 spsk. piskefløde
  • 2 spsk. honning (flydende)
  • 2 spsk. sukker

  1. Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem stå.
  2. Pisk gær, mælk, æg, sukker, salt, kardemomme og 125 g mel, til dejen bliver sammenhængen-de. Rør det bløde smør i dejen, og derefter resten af melet. Lad dejen hæve i 30 min., lunt og til-dækket.
  3. Tryk den ud i en bradepande (20 x 30 cm) med bagepapir, og lad den hæve i ca. 20 min.
  4. Smut mandlerne, og flæk dem med en spids kniv, eller hak dem groft. Kog dem op med fløde, honning og sukker.
  5. Lav lette tryk med fingrene i dejens overflade, når den er hævet færdig. Fordél mandelglasuren jævnt, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 min.