Blåbærroulade med citroncreme

Blåbærroulade med citroncreme

Skøn roulade fyldt med kraftig blåbærkompot og luftig citroncreme

1 stor roulade, 8-12 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Køletid: 2 timer
  • Koge-/bagetid: 15 min.
  • Blåbærfyld:
  • 1 citron (økologisk)
  • 400 g blåbær (evt. frosne)
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Citroncreme:
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g smør (blødt)
  • citronskal og -saft
  • Rouladebund:
  • 4 æg (str. L)
  • 125 g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • 100 g blåbær
  • citronmelisse (eller citronverbena)

  1. Blåbærfyld: Vask citronen, riv skallen fint (gem den til cremen), og pres saften. Skyl og tør blåbærrene. Bland bærrene i en gryde med sukker, majsstivelse og 2 spsk. citronsaft. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Hæld det i en skål til afkøling.
  2. Citroncreme: Pisk æggehvider og sukker i en skål over et næsten kogende vandbad, til blandingen er varm, og sukkeret ikke knaser. Sæt skålen i et koldt vandbad, og pisk, til massen bliver en tyk og blank marengs. Pisk smørret i lidt ad gangen. Pisk fintrevet citronskal i cremen, og smag til med lidt citronsaft. Sæt cremen i køleskabet i 1 time.
  3. Rouladebund: Pisk æg, sukker og salt til en tyk og luftig creme i 5-8 min. med en håndmikser. Pisk vaniljesukker i cremen.
  4. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
  5. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen ved 220 grader i 8-10 min.
  6. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og læg straks et meget fugtigt (næsten vådt) viskestykke over.
  7. Træk det øverste bagepapir af den afkølede rouladebund, og smør den med blåbærfyld og ca. ¾ af citroncremen. Rul sammen vha. bagepapiret, og sæt rouladen og resten af cremen i køleskabet i mindst 1 time.
  8. Flyt rouladen over på et fad, og pynt med det sidste citroncreme (i sprøjtepose), friske blåbær og citronmelisse .