
Blommetærte med kanel
Smag på blommerne,inden du bager tærten.Er de søde, kan du skærelidt ned på sukkermængden.
(1 tærte, ca. 8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Trækketid: 1 time
- Bagetid: 55 min.
- Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knsp. salt
- 100 g smør
- ½ dl vand
- Fyld:
- ¼ l piskefløde
- 1 stykke hel kanel
- 500 g blommer
- 1 dl sukker
- 2-3 tsk. stødt kanel
- 3 æg
- Tærtedej:
- Bland mel, flormelis ogsalt, og hak koldt smør i(brug evt. en foodprocessor).Saml hurtigt dejenmed iskoldt vand, og rulden ud til en cirkel. Lægden i en tærteform (24-26cm), og tryk dejen godt tili kanterne. Prik bundenmed en gaffel, og sæt deni køleskabet i 1 time– eller i fryseren i 20 min.
- Fyld:
- Giv fløde og hel kanelet stille opkog. Tag grydenaf varmen, læg låg påog lad det trække 1 time.
- Bag tærtebunden i 10min. ved 180 grader. Tagden ud af ovnen, og skruned til 160 grader.
- Vask blommerne,udsten dem, og skær demi halve. Læg dem tæt, med skærefladen opad påtærtebunden.
- Bland sukker og stødtkanel, og drys ca. halvdelenover blommerne.
- Blend eller pisk æg ogden siede fløde sammen,og hæld cremen overblommerne.
- Bag tærten midt iovnen i ca. 35 min. Drysmed kanelsukker, og bagtærten færdig i ca. 15min., til cremen akkurathar sat sig. Stil tærten tilafkøling på en rist.
- Servér tærten varm,lun eller afkølet medkold cremefraiche ellervaniljeis.