Blommetærte med kanel

Blommetærte med kanel

Smag på blommerne,inden du bager tærten.Er de søde, kan du skærelidt ned på sukkermængden.

(1 tærte, ca. 8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Trækketid: 1 time
  • Bagetid: 55 min.
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 100 g smør
  • ½ dl vand
  • Fyld:
  • ¼ l piskefløde
  • 1 stykke hel kanel
  • 500 g blommer
  • 1 dl sukker
  • 2-3 tsk. stødt kanel
  • 3 æg

  1. Tærtedej:
  2. Bland mel, flormelis ogsalt, og hak koldt smør i(brug evt. en foodprocessor).Saml hurtigt dejenmed iskoldt vand, og rulden ud til en cirkel. Lægden i en tærteform (24-26cm), og tryk dejen godt tili kanterne. Prik bundenmed en gaffel, og sæt deni køleskabet i 1 time– eller i fryseren i 20 min.
  3. Fyld:
  4. Giv fløde og hel kanelet stille opkog. Tag grydenaf varmen, læg låg påog lad det trække 1 time.
  5. Bag tærtebunden i 10min. ved 180 grader. Tagden ud af ovnen, og skruned til 160 grader.
  6. Vask blommerne,udsten dem, og skær demi halve. Læg dem tæt, med skærefladen opad påtærtebunden.
  7. Bland sukker og stødtkanel, og drys ca. halvdelenover blommerne.
  8. Blend eller pisk æg ogden siede fløde sammen,og hæld cremen overblommerne.
  9. Bag tærten midt iovnen i ca. 35 min. Drysmed kanelsukker, og bagtærten færdig i ca. 15min., til cremen akkurathar sat sig. Stil tærten tilafkøling på en rist.
  10. Servér tærten varm,lun eller afkølet medkold cremefraiche ellervaniljeis.