-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Brødbudding med kirsebær og chokolade
Prøv en lidt anderledes juledessert med syltede kirsebær og mørk chokolade.
Selv om jeg sjældent bliver træt af risalamande, er det nu befriende med en anden – og lidt overraskende – dessert ved julens sammenkomster.
Prøv også min opskrift på chokoladecookies med karamelkerne
Derfor prøvede jeg forleden at eksperimentere med en brødbudding. Umiddelbart lyder det måske en anelse spøjst, men efter at have smagt desserten, er jeg nu tro tilhænger.
Ingredienserne kan varieres i det uendelige. Men i anledningen af julen lå kirsebær og chokolade lige for, da de fleste nok har en plade chokolade liggende i konfektskuffen og et glas syltede kirsebær i køleskabet.
Den tager ikke så frygteligt lang tid at lave og kan endda forberedes dagen i forvejen. What’s not to like?
6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 55 min.
200 g lyst toastbrød
50 g smør
200 g syltede kirsebær
200 g chokolade
100 g mørkt muscovadosukker (eller farin)
3 dl fløde
3-4 æg (afhængig af størrelse)
Tilbehør: evt. flødeskum eller vaniljeis
1. Skær skorpen af brødskiverne, og smør skiverne med lidt smør. Brug resten af smørret til formen (ca. 30 x 40 cm).
2. Læg halvdelen af brødskiverne i bunden af formen. Fordél halvdelen af kirsebærrene, 50 g chokolade og 1 spsk. sukker over dem. Gentag med endnu et lag brød, resten af kirsebærrene, 50 g chokolade og 1. spsk. sukker. Tryk det hele lidt sammen – evt. med et lille fad.
3. Kom resten af chokoladen (100 g) i en gryde sammen med 1½ dl fløde og resten af sukkeret. Varm det op, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af blusset og rør resten af fløden i.
4. Pisk æggene sammen og bland dem med chokolademassen.
5. Hæld massen i formen og sørg for, at den kommer ned mellem lagene af brød og kirsebær. Sæt formen i køleskabet i et par timer (eller natten over).

6. Bag brødbuddingen ved 175 grader i ca. 55 min. Servér den lun, evt. med flødeskum eller vaniljeis.