Cannelés Bordelais

Cannelés Bordelais

Cannelés Bordelais opstod som en lokal kagetradition i vinområdet Bordeaux. Her klarede man i sin tid vinene med æggehvide og brugte så æggeblommerne til de fine kager.

Ca. 8 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 30-40 min.
  • 50 g hvedemel
  • 125 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • ½ vaniljestang
  • 20 g smør + lidt til formene
  • 2 spsk. brun rom
  • ¼ l mælk
  • Tilbehør: evt. et drys flormelis og solbær- eller brombærsyltetøj

  1. Bland mel og flormelis. Pisk æg og æggeblomme i melblandingen med kornene af vaniljestangen.
  2. Varm mælken til kogepunktet med den tomme vaniljestang, tilsæt smør, og lad det smelte. Lad blandingen køle lidt af, og tilsæt rom.
  3. Rør halvdelen af mælken i melblandingen. Pisk godt, tilsæt resten af mælken, og rør dejen til ensartet konsistens.
  4. Fyld dejen i smørsmurte forme (ca. 5 cm i diameter, evt. muffinforme).
  5. Sæt kagerne i ovnen ved 225 grader i 10 min. Skru ned til 175 grader, og bag i ca. 30 min. mere, til kagerne er faste. Vend dem ud af formene. Nyd kagerne lune og friskbagte, evt. med et drys flormelis og syltetøj.