-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Chokoladekage med chokoladesovs og kokos
Skal du bage kage til mange, er denne bradepande med blød og lækker chokoladekage og en kraftig chokoladesovs på toppen et sikkert hit.
En veninde og hendes unger havde meldt deres ankomst til kaffe, og tiden var knap til at bikse noget sødt sammen. I sådanne ”nødsituationer” tyr jeg altid til denne kage, som tager få minutter at lave, smager skønt og ikke kræver flere ingredienser, end jeg som regel har i køkkenskabene. Den kraftige chokoladesovs på toppen gør kagen ekstra mumset og adskiller den fra andre bradepandekager, der som regel forsynes med glasur.
Opskriften har fulgt mig hele min barndom, hvor min mor ofte bagte den, når jeg skulle have kage med i skole eller ungdomsklubben. Og selv om jeg har reduceret det nærmest skræmmende sukkerindhold i forhold til min barndoms version, får man helt sikkert stillet sin lækkersult med blot et enkelt stykke. Så en hel bradepande fyldt med kage kan slukke lækkersulten hos selv en stor børneflok.
1 bradepande, ca. 20 personer
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 15 min.
Fryseegnet
4 æg
400 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
400 g mel
3 spsk. kakao (usødet)
2 tsk. bagepulver
200 g smør
3 dl mælk
Sovs:
100 g smør
2 dl kaffefløde (9%)
3 spsk. sukker
2 tsk. mel
3 spsk. kakao (usødet)
Drys:
1 dl kokosmel (eller kokosflager)
evt. 2 spsk. kakaonibs
1. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en håndmikser i ca. 5 min.
2. Bland vaniljesukker, mel, kakao og bagepulver, og kom det i æggeblandingen Tilsæt smeltet smør til sidst.
3. Hæld dejen i en bradepande (ca. 45 x 35 cm) beklædt med bagepapir.
4. Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er færdigbagt.
Sovs:
5. Kom smør, fløde, sukker, mel og kakao i en gryde. Varm forsigtigt op, og lad det koge i et par min., til sovsen tykner. Rør jævnligt, så sovsen ikke brænder på.
6. Hæld sovsen over den varme kage, og drys med kokosmel og evt. kakaonibs.
Tip: Kakaonibs fås hos Matas og i helsekostforretninger.