Billede 1 - Fisk dampet i sølvbedeblade

Fisk dampet i sølvbedeblade

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 25-30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 sølvbede
  • 350 g fisk uden ben
  • (f.eks. torsk, laks eller havkat)
  • salt og peber
  • 2-3 skalotteløg (finthakket)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin eller rødvin
  • 1 dl vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk rosiner
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 spsk pinjekerner
  • Tilbehør:
  • grønsager
  • kartofler
  • ris
  • eller brød

SÅDAN GØR DU

  1. Del sølvbeden i stilkeog blade og skyl dem ikoldt vand. Skær stilkenei mundrette stykker.
  2. Blancher bladene 1 minuti kogende, letsaltetvand. Læg dem i iskoldtvand og lad dem derefterdryppe af.
  3. Del fisken i 4 stykker,krydr med salt og peberog pak dem ind i sølvbedeblade(2 blade pr.stykke fisk).
  4. Steg skalotteløgenebløde og blanke i enbredbundet gryde medolie. Tilsæt sølvbedestilkeog steg underomrøring et par minutter.Krydr med salt ogpeber og tilsæt vin,vand, eddike, sukker,rosiner og laurbærblad.Lad sovsen simre 10min.
  5. Rist pinjekernerne gyldnepå en tør pande.Læg fiskepakkernei sovsen og lad demsimre ved svag varmeunder låg ca. 8 min.Anret på et fad ogdrys med pinjekerner.Server med det valgtetilbehør.