Flæskesteg med grønt
Det er både praktisk og populært at lave en steg til gæste- og fødselsdagsmiddage. Her er valgt en flæskesteg, der serveres med lette forårssalater.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: ca. 1 1/2 time
- Kødet er fryse-egnet
- ca. 1 kg svinekam med ridset svær
- friskkværnet peber og lidt salt
- ca. 1 spsk groft salt
- Kartoffelsne:
- 1 kg melede kartofler
- 2-3 spsk smør
- Grønsager:
- 250 g grønne bønner
- 1 grønt salathoved (f.eks. krølsalat)
- 6-8 radiser (skiver)
- 4 tomater (både)
- 1 dl salatdressing (f.eks. vinaigrette se boks)
- Flæskesteg: Sørg for, at sværen på stegen er ridset helt igennem.Krydr med peber og gnid salt ned imellemsværene, og læg stegen i en bradepande med lidt vand i bunden.
- Sæt den i ovnen og tænd på 200 grader. Steg ca. 1 time og 15 min., til stegetermometeret viser 55 grader. Er sværen sprød, stegesstegen videre, til centrumtemperaturen er 65 grader.
- Er sværen ikke sprød, sættes temperaturen op til 225 grader. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 20 min.
- Kartoffelsne:
- Kog kartofler, og pres dem igennem en kartoffelpresse. Smag til med smør, salt ogpeber.
- Grønsager:
- Kog bønnerne et par minutterog dryp dem af.Vend dem i dressingen sammen med salat, tomaterog radiser.
- Anret skiver af flæskesteg med kartoffelsne og grønsager og servér.