
Upside-down-kage med ananas
Skøn kage med lækker ananas. Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, såfrugten ved servering ligger øverst. Du kan bruge frisk ananas eller ananas fra dåse alt efter sæson og temperament.
1 kage til ca. 8-10 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 50 min.
- Fryse-egnet
- 50 g smør
- 125 g farin
- 1 frisk ananas (eller 1 dåse)
- 50 g smør
- 3 spsk sirup
- 125 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 3⁄4 tsk stødt kardemomme
- 1⁄4 tsk salt
- 1 1⁄2 dl mælk
- Tænd ovnen på 180grader. Smelt smørret ien gryde, tilsæt farin ogrør, til det er smeltet.Hæld det ud i bundenaf en smurt form (24-26cm).
- Skær skrællen af ananassenog skær den ibåde eller skiver udenstok. Læg frugten tætpå farinmassen.Pisk smør, sirup og sukkersammen og piskæggene i ét ad gangen.
- Sigt mel sammen medbagepulver, kardemommeog salt og vend deti dejen skiftevis medmælken. Fordel dejenover frugten og bag kagenmidt i ovnen 45-50min. Tjek med en tandstikker,om kagen ergennembagt, og lad denhvile 10 min. i formenfør den vendes ud på etfad.
- Brug et par viskestykkereller store grydelapperfor at undgåstænk af varm farin.Server kagen lun ellerafkølet med flødeskumeller is.
- Variation:
- Upside-downmuffins:Fordel densmeltede farin i en muffinpandemed 12 huller. Læg frugt i hullerne ogfyld op med dej. Bagkagerne 20-25 min. oglad dem stå i formen 5min., før de vendes udpå et fad. Læg dem evt.i papirforme.