Frugtbrød med nødder

Frugtbrød med nødder

Frugtbrødet smager dejligt til te og kaffe eller som tilbehør til ost og vintersalater. Prøv også at riste det daggamle brød i smør på en pande.

1 stort brød

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: 2 timer
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • 6 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 2 spsk. honning
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. citronskal (fintrevet)
  • 2 spsk. nøddeolie (eller andet smagsneutralt olie)
  • 200 g groft hvedemel (evt. grahamsmel)
  • ca. 500 g hvedemel
  • 50 g rosiner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g tørrede abrikoser (og/eller dadler)
  • lidt olie (til formen)

  1. Smuldr gæren i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, honning, salt, citronskal og olie. Tilsæt gradvist de to typer mel, og ælt grundigt, til dejen er smidig og glat. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  2. Ælt dejen igennem med rosiner, grofthakkede nødder og hakkede abrikoser og dadler.
  3. Form et brød, og kom det i en smurt brødform (1½ liter). Lad brødet hæve i ca. 1 time.
  4. Sæt brødet i midten af en 200 grader varm ovn. Skru ned til 175 grader, og bag brødet i ca. 40 min. Bank på bunden af brødet. Det er færdigbagt, når det lyder hult. Lad brødet køle af på en bagerist.