Honninghjerter

Honninghjerter, der får englene til at synge

Julen er hjerternes fest, så her får du den skønneste opskrifter på lækre honninghjerter, der får englene til at synge.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1½ time
  • Bagetid: 14 min.
  • 450 g honning
  • 400 g rugmel (evt. halvt hvedemel og halvt rugmel)
  • 2 tsk. potaske
  • 3 æggeblommer (½ dl)
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt muskat
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • evt. lidt vand
  • Pynt:
  • 200 g mørk chokolade eller glasur af 1 æggehvide og 150 g flormelis evt. smuttede mandler

  1. Ælt honning og mel sammen til en fast dej. Den skal være meget fast, men må ikke smuldre. Er den for tør, må du tilsætte lidt mere honning. Varm evt. honningen op til 35 grader, så er det lettere.
  2. Pak dejen i en frysepose og sæt den mørkt og køligt i mindst 14 dage og gerne op til 3 måneder.
  3. Sæt dejen på køkkenbordet og lad den få stuetemperatur.
  4. Rør potaske ud i en smule vand og ælt den i dejen.
  5. Rør æggeblommerne med hjortetaksalt og ælt det i dejen sammen med krydderierne.
  6. Rul dejen ud på et let meldrysset bord – den skal være ca. ½ cm tyk. Stik dejen ud til hjerter og udstik evt. et hul i hjerterne, hvis der skal bånd i. Læg kagerne på bageplader med bagepapir.
  7. Bag hjerterne i ca. 14 min. ved 170 grader eller 150 grader varmluft. Lad dem køle af på en rist og derefter hvile i en kagedåse i 1 uges tid.
  8. Pynt med smeltet chokolade eller glasur og evt. smuttede mandler eller glansbilleder.