Italiensk brødsalat
de gamle brødresterpå er at bruge dem i ensalat. Denne enkle salater en klassiker i det italienskekøkken.
(4-5 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Trækketid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 4 skiver brød (uden skorpe)
- ½ kg tomater (mindre stykker)
- 3-4 hvidløgsfed (pillede og finthakkede)
- 1 stort bdt basilikum (pillede)
- evt. lidt salat
- 1 rødløg (delt i smalle både)
- salt og kværnet peber
- Marinade:
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- Skær brødet i små terninger og kom det ien salatskål. Vend tomaternei. Drys salt ogpeber over.
- Pisk marinadensammen og vendden i salatblandingen,så brødet bliver godtgennemvædet. Blandhvidløg i, og lad salatentrække koldt en halvtimes tid.
- Vend basilikumbladeneog evt. salati sammen med løget.