Italiensk brødsalat

Italiensk brødsalat

de gamle brødresterpå er at bruge dem i ensalat. Denne enkle salater en klassiker i det italienskekøkken.

(4-5 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Trækketid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 skiver brød (uden skorpe)
  • ½ kg tomater (mindre stykker)
  • 3-4 hvidløgsfed (pillede og finthakkede)
  • 1 stort bdt basilikum (pillede)
  • evt. lidt salat
  • 1 rødløg (delt i smalle både)
  • salt og kværnet peber
  • Marinade:
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike

  1. Skær brødet i små terninger og kom det ien salatskål. Vend tomaternei. Drys salt ogpeber over.
  2. Pisk marinadensammen og vendden i salatblandingen,så brødet bliver godtgennemvædet. Blandhvidløg i, og lad salatentrække koldt en halvtimes tid.
  3. Vend basilikumbladeneog evt. salati sammen med løget.