1. Kom smør, farin, hvedemel, salt, bagepulver, vaniljekorn og krydderier i en skål. Smuldr dejen, og saml med ægget. Rul dejen til en tyk pølse på ca. 8 cm diameter, og pak den i husholdningsfilm. Stil dejen køligt ca. 30 min.
2. Tænd ovnen på 150 grader. Skær dejen ud i 3 mm tykkelse og læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
Annonse
3. Bag kagerne i 10-12 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.
4. Rør flormelis med æggehvide til en glasur. Rør lidt af glasuren med rød frugtfarve.Dekorer kagerne skødesløst med hvid glasur, lav ’knapper’ af rød glasur, og ansigt af skumfiduser. Klip lakrids og slik til arme, øjne, næse, mund og hat.
TIP: Uden pynt er kagen stadig en superlækker julesmåkage. Du kan evt. give den et ’HOMEMADE’ stempel inden bagning, så alle ved de er hjemmelavede! Stemplet kan købes hos bl.a. coolstuff.dk