Kalvehaler i citronsovs med spinat og pasta

Kalvehaler i citronsovs med spinat og pasta

Kalvehaler skal stegei flere timer og det giversmag til en dejlig sovs. Her serverer vi kalvehalerne med spinat og båndpasta, der passer godt til den lækre citronsovs.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min.
  • Fryse-egnet uden tilbehør
  • 1-1½ kg kalvehaler (skåret over i leddene)
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 løg (hakkede)
  • 3-4 laurbærblade
  • ca. 1 liter kogende kalvebouillon (eller vand)
  • 2 citroner (både)
  • 6-8 persillerødder (skåret fra rod til top)
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse (Maizenamel)
  • ca. 2 spsk citronsaft
  • Tilbehør:
  • 500 g frisk spinat (eller 5-6 kugler hel spinat, optøet)
  • 500 g båndpasta

  1. Læg halerne i et ovnfastfad og brun dem påalle sider i ca. 20 min.ved 250 grader. Krydrmed salt og peber. Lægløg og laurbærbladei bunden af fadet ogtilsæt kogende bouilloneller vand, så halernelige er dækket. Læg lågpå fadet eller dæk detmed sølvpapir. Skru ovnenned til 175 graderog steg halerne i ca. 1time.
  2. Tilsæt citron ogpersillerødder. Vendkødet og steg viderei 60-90 min., til kødetnæsten falder fra benene.Tag halerne oggrønsagerne fra og kogstegeskyen ind til 6-7dl. Jævn den med fløderørt med majsstivelse i4-5 min., til den har en god sovsekonsistens.Smag til med salt, peberog citronsaft.
  3. Servér kalvehaler medpersillerødder, citron,citronsovs, dampet spinatog friskkogt pasta.