Kanelstang med smør

Kanelstang med smør

(2 stænger á ca. 10 stykker)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej (til 2 stænger):
  • 125 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • ca. 650 g hvedemel
  • Fyld (til 1 stang):
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk stødt kanel
  • evt. 100 g rosiner
  • Pynt:
  • 1 æg
  • perlemelis eller flormelis

  1. Smelt smørret og tilsætmælk. Lad det blive 37grader varmt. Smuldrgæren ud i en skål, rørden ud med lidt af væskenog tilsæt så resten.
  2. Rør æg, sukker, kardemommeog salt i. Tilsætmelet lidt ad gangen(hold lidt tilbage) ogælt dejen igennem, tilden er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækkettil dobbelt størrelse– ca. 30 min. Ælt dejenigennem på et meldryssetbord og del den i tostykker.
  4. Rul dejen ud til en rektangelca. 25x45 cm.Rør fyldet sammen ogsmør det på dejen. Ruldejen sammen som enroulade og læg den påen bageplade med bagepapir.
  5. Klip eller skærhuller i rouladen medca. 3 cm mellemrum oglad stangen hæve ca.30 min.
  6. Pensl med sammenpisketæg, drys evt. medperlemelis (hvis derikke skal bruges glasur)og bag den ved 200 graderi ca. 20 min. Lad denafkøle på en rist.
  7. Pyntevt. med glasur rørt afflormelis og 1-2 spskkogende vand.