
Kanelstang med smør
(2 stænger á ca. 10 stykker)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- Dej (til 2 stænger):
- 125 g smør
- 2½ dl mælk
- 50 g gær
- 3 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- ca. 650 g hvedemel
- Fyld (til 1 stang):
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 spsk stødt kanel
- evt. 100 g rosiner
- Pynt:
- 1 æg
- perlemelis eller flormelis
- Smelt smørret og tilsætmælk. Lad det blive 37grader varmt. Smuldrgæren ud i en skål, rørden ud med lidt af væskenog tilsæt så resten.
- Rør æg, sukker, kardemommeog salt i. Tilsætmelet lidt ad gangen(hold lidt tilbage) ogælt dejen igennem, tilden er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækkettil dobbelt størrelse– ca. 30 min. Ælt dejenigennem på et meldryssetbord og del den i tostykker.
- Rul dejen ud til en rektangelca. 25x45 cm.Rør fyldet sammen ogsmør det på dejen. Ruldejen sammen som enroulade og læg den påen bageplade med bagepapir.
- Klip eller skærhuller i rouladen medca. 3 cm mellemrum oglad stangen hæve ca.30 min.
- Pensl med sammenpisketæg, drys evt. medperlemelis (hvis derikke skal bruges glasur)og bag den ved 200 graderi ca. 20 min. Lad denafkøle på en rist.
- Pyntevt. med glasur rørt afflormelis og 1-2 spskkogende vand.