Kebabpizza

Kebabpizza

Skøn hjemmelavet pizza.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Dej:
  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 500 g pizzamel
  • Fyld:
  • 300 g mørt oksekød (f.eks. et par engelske bøffer)
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. kebabkrydderi
  • salt og peber
  • 3 dl tomatsovs (evt. fra glas)
  • 150 g pizzaost
  • Topping:
  • 100 g rucolasalat
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 3 spsk. purløg

  1. Udrør gær i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt, til den er elastisk og smidig (5-10 min.). Lad dejen hæve et ikke for varmt sted i ca. 3 timer, eller stil den tildækket i køleskabet i 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før, du skal bruge den.
  2. Lav 1 kugle af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen til en flad cirkel med hæn-derne. Rul dejen ud til ½ cm’s tykkelse. Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
  3. Fyld:Skær kødet i tynde strimler, og steg dem i olie på en pande. Tilsæt kebabkrydderi, og steg det kort med. Krydr med salt og peber.
  4. Kom tomatsovsen på pizzaen, fordél revet ost over og derefter kødet.
  5. Bag pizzaen ved 225 grader på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
  6. Fordél skyllet og afdryppet salat over pizzaen. Rør den græske yoghurt med klippet purløg, salt og peber, og dryp det overpizzaen, eller servér det til.