Kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min. (når kødet er kogt)
- Kogetid:
- 20 min.
- Fryse-egnet
- (4 personer)
- ½ portion kogt oksebryst (se opskriften for klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst)
- Peberrods-sovs:
- ½ liter kraftig oksekødssuppe (fra kogning af kødet)
- 2 spsk smør
- 2½ spsk hvedemel
- ca. 1 dl peberrod (fint og friskrevet)
- 1 dl rosiner
- salt
- Tilbehør:
- 500 g rosenkål
- 500 g pastinakker (eller persillerod, stave)
- 1 kg aspargeskartofler
- Drys: bredbladet persille
- Varm skiver af kød i oksekødssuppen.
- Kog kartoflerne ca. 20 min. og pil dem.
- Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand, til de er tilpas møre.
- Sovs: Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Pisk, til alt smør er suget op.
- Rør suppen fra kødet i lidt ad gangen.
- Kog ved svag varme i ca. 4 min.
- Smag til med peberrod og salt og tilsæt rosiner.
- Servér skiver af kød med varm sovs og nykogte grønsager og kartofler.