Kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner

Kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min. (når kødet er kogt)
  • Kogetid:
  • 20 min.
  • Fryse-egnet
  • (4 personer)
  • ½ portion kogt oksebryst (se opskriften for klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst)
  • Peberrods-sovs:
  • ½ liter kraftig oksekødssuppe (fra kogning af kødet)
  • 2 spsk smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • ca. 1 dl peberrod (fint og friskrevet)
  • 1 dl rosiner
  • salt
  • Tilbehør:
  • 500 g rosenkål
  • 500 g pastinakker (eller persillerod, stave)
  • 1 kg aspargeskartofler
  • Drys: bredbladet persille

  1. Varm skiver af kød i oksekødssuppen.
  2. Kog kartoflerne ca. 20 min. og pil dem.
  3. Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand, til de er tilpas møre.
  4. Sovs: Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Pisk, til alt smør er suget op.
  5. Rør suppen fra kødet i lidt ad gangen.
  6. Kog ved svag varme i ca. 4 min.
  7. Smag til med peberrod og salt og tilsæt rosiner.
  8. Servér skiver af kød med varm sovs og nykogte grønsager og kartofler.