Kokostærte med mango

Kokostærte med mango

Slå desserten og kransekagen sammen til en sød servering inden midnat nytårsaften.

Ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Tærtebund:
  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • evt. lidt koldt vand
  • Kransekagemasse:
  • 200 g ren rå marcipan
  • 3 æggehvider
  • 25 g sukker
  • 50 g kokosmel
  • Fyld:
  • ½ l piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • ca. 20 g kokosmel
  • 2 modne mangoer
  • Drys:
  • lidt kokosmel

  1. Tærtedej: Smuldr smør, mel og sukker, evt. i en foodprocessor.
  2. Saml dejen med æg og evt. vand. Tryk den sammen, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  3. Rul dejen ud i en cirkel (ca. 25 cm i diameter). Prik dejen med en gaffel.
  4. Kransekagemasse: Bland revet marcipan med æggehvider, sukker og kokosmel til ensartet konsistens. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl (spids) i enden. Sprøjt kransekagemasse hele vejen rundt i kanten af tærtebunden.
  5. Sæt tærtebunden i ovnen ved 225 grader og skru straks ned til 175 grader. Bag i ca. 20 min., til bunden er sprød. Lad tærtebunden køle lidt af.
  6. Fyld: Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til blødt skum. Vend kokosmel i. Fordél skummet på tærtebunden lige før servering. Fordél tern af skrællet mango på tærten. Drys med kokos.