Kold tomatsuppe med brødpinde

Kold tomatsuppe med brødpinde

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Ingredienser:
  • 750 g tomater
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 2 skalotteløg (eller 1 lille løg)
  • 2-3 kviste frisk oregano (eller timian/merian)
  • ½ dl olivenolie
  • ca. ½ l kold grøntsagsbouillon (eller vand)
  • ca. 2 tsk. vineddike
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 5-6 tykke skiver hvedebrød
  • høvlet parmesanost (flager)

  1. Skær blomsterne påtomaterne væk, og fjernkernerne i peberfrugten.Skær tomater og peberfrugti grove stykker. Hakløg fint.
  2. Blend grøntsagernemed blade af oregano ogolie til jævn konsistens.Spæd med kold bouillontil passende konsistens.Smag til med eddike, saltog peber.
  3. Skær brødskiverne ipinde. Rist dem sprøde påalle sider på en tør pande.
  4. Opbevar suppen i enflaske i en køletaske ellertermokande. Suppen kandrikkes af en kop. Drysmed parmesanost vedservering, og giv ristedebrødpinde til.