Koldhævede juleboller med røde bær og nødder

Koldhævede juleboller med røde bær og nødder

(10-12 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: ca. 15 timer
  • Bagetid: 15 min.
  • Fryse-egnede
  • 10 g gær
  • ½ liter koldt vand
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g fuldkornshvedemel (eller grahamsmel)
  • ca. 450 g hvedemel
  • 3 spsk soltørrede tranebær (eller kirsebær)
  • 75 g hasselnøddekerner (grofthakkede)
  • Tilbehør:
  • danablu (blåskimmelost, eller anden ost)

  1. Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet samt salt. Rør fuldkornshvedemel i og derefter gradvist almindeligt hvedemel, til dejen kan æltes. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord eller i en røremaskine, til den er smidig.
  2. Lad den hæve tildækket i køleskabet 12-15 timer.
  3. Ælt dejen igennem med soltørrede tranebær og nødder. Form den til boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
  4. Bollerne skal efterhæve ca. 1 time (længere end normalt, da dejen er kold).
  5. Sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn og bag bollerne ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.
  6. Servér med danablu eller anden ost.