-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Lækker pull-a-part med pære og remonce
Alle former for gærdej med remonce er jo lækkert, og med revet pære bliver det kun endnu bedre.
8
Total:45 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 25 g gær
- ½ dl sødmælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk salt
- 125 g blødt smør
- 275 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 pærer
- 1 æg
- 30 g hasselnøddeflager
- 2 spsk perlesukker
Sådan gør du
- Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Rør æg, sukker, vanilje- sukker, kardemomme og salt i. Tilsæt blødt smør og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hvile lunt og tildækket i 45 min.
- Riv marcipanen, og rør den sammen med smør, sukker og kardemomme.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm.
- Smør remoncen ud i en aflang stribe på midten af dejen. Skyl pærerne, og riv dem groft ud over remoncen. Fold først den ene langside ind over fyldet, og herefter den anden, så de to dejsider overlapper hinanden. Vend kringlen, så den ligger med samlingen nedad, og skær den over på tværs, så du har 2 stænger, ca. 25 cm lange.
- Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 min. 6. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl stængerne med sammen- pisket æg, og drys med hassel- nøddeflager og perlesukker. Bag dem i 15-18 min, til de er gyldne og gennembagte.