Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse
Vinderen af DM i lagkage 2015.
Ingredienser
- Mandelbund:
 - 60 g mandelmel
 - 40 g flormelis
 - 2 spsk. hvedemel
 - 3 æggehvider
 - 50 g sukker
 - ½ tsk. vaniljesukker
 - Hvid chokolademousse:
 - 4 dl sødmælk
 - 4 blade husblas
 - 270 g hvid chokolade
 - 2½ dl piskefløde
 - Blåbærgelé:
 - 2 blade husblas
 - 150 g blåbær
 - 1 spsk. citronsaft
 - 1 dl vand
 - Kokosmousse:
 - ½ dl kokosmælk
 - 1½ dl fløde
 - 150 g hvid chokolade
 - Blåbærmousse:
 - 2 æggehvider
 - 50 g sukker
 - 1 dl blåbærjuice
 - Pynt:
 - friske blåbær
 - spiselige blomster
 
- Mandelbund:
 - Tænd ovnen på 180 grader. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål.
 - Pisk æggehvider og sukkeri en anden skål. Tilsæt vaniljesukkerog fold forsigtigt melblandingeni æggehviderne.
 - Tegn en cirkel på 18 cm på etstykke bagepapir på en bageplade,og fordél blanding herpå. Bag bunden gylden i ovneni ca. 15 min. Afkøl og sæt i enbagering.
 - Hvid chokolademousse:
 - Hæld mælken i en skål, ogopløs husblas heri i ca. 10min. Hæld blandingen i en lillegryde, og varm op uden at koge.
 - Kom hakket chokolade i enskål. Hæld den varme mælkover. Lad chokoladen smelte.Pisk forsigtigt blandingensammen, og afkøl til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vendden forsigtigt i chokoladeblandingen.
 - Blåbærgelé:
 - Opblød husblassen i vand ica. 5 min. Kom blåbær, citronsaft ogvand i en gryde, varm det op tilkogepunktet. Pres blandingenigennem en si, og bland detmed husblassen, så den smelter.Afkøl blandingen til stuetemperatur,og hæld den overchokolademoussen. Sæt kagentilbage i køleskabet.
 - Kokosmousse:
 - Hæld kokosmælk og fløde ien gryde, og varm det op, udenat koge. Kom hakket hvid chokoladei en skål, og hæld den varmemælkeblanding over, så chokoladensmelter. Sæt skålen ikøleskabet i et par timer. Pisk kokosmoussen op, ogkom den i en sprøjtepose medrund tyl.
 - Blåbærmousse:
 - Pisk æggehvider og sukker.Vend forsigtigt blåbærjuicenheri. Kom blåbærmoussen i ensprøjtepose med rund tyl.
 - Saml lagkagen:
 - Fjern bageringen. Fordélblåbær på kagen. Lav småtoppe af kokosmousse og blåbærmoussepå kagen. Pynt medspiselige blomster.