Low carb opskrift: Krydret oksekød på spyd med tzatziki og rødkål

Low carb opskrit: Krydret oksekød på spyd med tzatziki og rødkål

Nem low carb opskrift på krydret oksekød på spyd med tzatziki og rødkål.

Denne opskrift på krydret oksekød på spyd er udviklet af Vægtkonsulenterne og sikrer Vores Børns læsere et næringsrigt måltid. Læs mere om Vægtkonsulenterne her.

4 portioner

Krydret oksekød på spyd

200 g pastinak

60 g skalotteløg

2 fed hvidløg

rosmarin

600 g magert, hakket oksekød

4 stk æggehvide

2 tsk garam masala

20 g olivenolie

120 g groft pitabrød

Tzatziki

300 g squash, courgette

2 fed hvidløg

mynteblade

400 g skyr

salt & peber

Råkost

300 g rødkål

4 lille porre

Sådan gør du

Skræl pastinakken og riv den groft på køkkenmaskinen. Pil skalotteløg og hvidløgsfed og finthak begge. Skyl, afdryp og finthak rosmarin. Rør kød med pastinak, skalotteløg, hvidløg, æg, garam masala, rosmarin og salt til en lind fars. Kom farsen rundt om spyddene til 2 aflange kødboller. Pensl bagepapir på en bageplade med halvdelen af olien, Læg spyddene på det og pensl dem med resten af olien. Bag spyddene i ovnen ved 200° ca. 25 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Spis med ristet pitabrød, tzatziki og rødkålsrokost.

Tzatziki

Skyl squashen og skær den i meget tynde skiver på langs og derefter i tynde trimler (julienne). Alternativt riv den groft på et rivjern. Pil hvidløgsfeddet og finthak det. Skyl, afdryp og finthak mynte. Bland skyr med squash, hvidløg og mynte og smag til med salt og friskkværnet peber.

Råkost

Riv rødkål groft på et rivjern. Skyl og snit porrei tynde skiver på skå. Blend rødkål og porre til en råkost.