Majsbrød

Majsbrød

(1 brød)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 55 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 200 g majsmel (polenta)
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 2 æg
  • 2 spsk farin eller rørsukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 100 g smeltet smør
  • ca. 150 g friske majskerner (1 kolbe eller frosne)

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland de tørre ingredienseri en skål.
  3. Pisk æggene sammenmed farin/sukker og kærnemælk og tilsæt melblandingen.
  4. Rørsmør og majskerner i dejen og hæld den i ensandkageform smurt med smør og foret med bagepapir.
  5. Glat overfladenmed en palet og bag brødet 45-55 min. Tjek med en tandstikker,om det er gennembagt, og lad det stå i formen 10-15 min., førdet vendes ud på en rist.
  6. Nyd brødet lunt som tilbehør til krydret mad – eller rist det på enbrødrister/grillpande, hvis det er et par dage gammelt.