Mini-pigeontærter
12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 150 g sukker
- 50 g smør
- 12 pigeoner
- 50 g valnødder, hakkede
- 1 rulle butterdej, 250 g
- Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche
- Tænd ovnen på 200 grader. Smelt sukker til gylden karameli en gryde og fordel det i de 12 huller i en muffinform. Lægen smørklat i hver.
- Skræl pigeonerne og udhul kernehusenefra blomstenden, så stilken bibeholdes. Fyld pigeonernemed hakkede valnødder og læg dem i formen med stilkennedad.
- Del butterdejen i 12 kvadrater, læg et stykke overhver pigeon og prop dejen ned kanten rundt. Sæt formenpå en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen 20-25 min., til karamellen koger og dejen er gylden.
- Læg en bageplade med bagepapir over formen og vend rundt, såtærterne ligger på bagepapiret. Server tærterne lune medflødeskum eller cremefraiche.