Mini-pigeontærter

Mini-pigeontærter

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 150 g sukker
  • 50 g smør
  • 12 pigeoner
  • 50 g valnødder, hakkede
  • 1 rulle butterdej, 250 g
  • Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Smelt sukker til gylden karameli en gryde og fordel det i de 12 huller i en muffinform. Lægen smørklat i hver.
  2. Skræl pigeonerne og udhul kernehusenefra blomstenden, så stilken bibeholdes. Fyld pigeonernemed hakkede valnødder og læg dem i formen med stilkennedad.
  3. Del butterdejen i 12 kvadrater, læg et stykke overhver pigeon og prop dejen ned kanten rundt. Sæt formenpå en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen 20-25 min., til karamellen koger og dejen er gylden.
  4. Læg en bageplade med bagepapir over formen og vend rundt, såtærterne ligger på bagepapiret. Server tærterne lune medflødeskum eller cremefraiche.