Mørbradbøffer stegt med rosmarin og grønkålssalat med tyttebær
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: ca. 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- ca. 700 g svinemørbrad (8-10 mørbradbøffer)
- 2 spsk frisk rosmarin (finthakket, eller 1 spsk tørret)
- 1 usprøjtet citron (fint- revet skal + saft)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- Grønkålssalat:
- ½ liter grønkål (ultrafine strimler uden ribber)
- 50 g tyttebær (optøede)
- 2 spsk flydende honning
- Tilbehør:
- groft hvedebrød
- Rens svinemørbraden for sener og skær ud til bøffer. Bland rosmarin, citronskal, salt og peber på en tallerken. Vend bøfferne på begge sider i blandingen.
- Brun dem 1 min. på begge sider i varm olie på en pande. Steg videre ved middelvarme ca. 3 min. på hver side.
- Salat:
- Bland fint snittet grønkål, tyttebær, honning og citronsaft. Krydr med salt og peber. Servér mørbradbøfferne med grønkålssalaten og brød.