Mørbradbøffer stegt med rosmarin og grønkålssalat med tyttebær

Mørbradbøffer stegt med rosmarin og grønkålssalat med tyttebær

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • ca. 700 g svinemørbrad (8-10 mørbradbøffer)
  • 2 spsk frisk rosmarin (finthakket, eller 1 spsk tørret)
  • 1 usprøjtet citron (fint- revet skal + saft)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • Grønkålssalat:
  • ½ liter grønkål (ultrafine strimler uden ribber)
  • 50 g tyttebær (optøede)
  • 2 spsk flydende honning
  • Tilbehør:
  • groft hvedebrød

  1. Rens svinemørbraden for sener og skær ud til bøffer. Bland rosmarin, citronskal, salt og peber på en tallerken. Vend bøfferne på begge sider i blandingen.
  2. Brun dem 1 min. på begge sider i varm olie på en pande. Steg videre ved middelvarme ca. 3 min. på hver side.
  3. Salat:
  4. Bland fint snittet grønkål, tyttebær, honning og citronsaft. Krydr med salt og peber. Servér mørbradbøfferne med grønkålssalaten og brød.