Nødde-pastinakbøffer med julesalat
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 35 min.
- Bøfferne kan fryses
- 2 æg
- 2 dl rasp + lidt ekstra til panering
- 1 løg (fintrevet)
- 400 g pastinakker (skrællede, i stykker)
- 200 g hasselnøddekerner
- 4 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk smør
- 1 spsk olie
- Julesalat med vindruer:
- 1 julesalat (strimler)
- 100 g grønne vindruer (halve uden sten)
- 2 små røde æbler, pigeoner (små stykker)
- 3 spsk cremefraiche 9%
- Rør rasp med æg og lad det trække. Kog samtidig stykker af pastinak, til de er møre, ca. 20 min. Gem kogevandet. Blend hasselnødderne fint og tilsæt pastinak, løg og raspblandingen til en grønsagsfars. Spæd evt. med lidt kogevand, men farsen skal være så fast, at den kan formes. Krydr med salt og peber.
- Form 8 små bøffer. Vend dem i rasp og steg dem i varm olie og smør på en pande ved middel varme, ca. 5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne.
- Bland ingredienserne til salaten og servér den til nødde-pastinakbøfferne.