Nødderuder

Nødderuder

Kagerne er nemme oghurtige. De bages i enlille bradepande ogskæres ud i ruder.

(ca. 24 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Dej:
  • 100 g smør
  • 50 g rørsukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 175 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • Fyld:
  • 2 æg
  • 100 g farin
  • 3 spsk hvedemel
  • 1/2 tsk st. kanel
  • 1/2 tsk st. kardemomme
  • 1/2 tsk st. muskatblomme
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 125 g hakkede nødder
  • 75 g kokosmel
  • 2 tsk fintrevet limeskal
  • Pynt:
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 tsk smør eller olie

  1. Tænd ovnen på 180 grader.Pisk smør og sukkercremet og pisk ægog vanilje i.
  2. Tilsæt melog salt og tryk dejen udi en bradepande (20 x30 cm) foret med bagepapir.Sæt den i ovnen15 min.
  3. Pisk æg og farin sammen.Bland mel, krydderierog bagepulver ogrør det i æggemassensammen med nødder,kokos og limeskal.
  4. Fordeldet over den bagtekage og bag yderligere20 min.
  5. Stil kagen til afkølingpå en bagerist.
  6. Smelthakket chokolade ogsmør eller olie i en skålover vandbad og smørdet ud over kagen.
  7. Laddet stivne. Del så kageni ca. 24 ruder ellerfirkanter. Opbevares ikagedåse.