Nødderuder
Kagerne er nemme oghurtige. De bages i enlille bradepande ogskæres ud i ruder.
(ca. 24 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 35 min.
- Dej:
- 100 g smør
- 50 g rørsukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g hvedemel
- 1 knsp salt
- Fyld:
- 2 æg
- 100 g farin
- 3 spsk hvedemel
- 1/2 tsk st. kanel
- 1/2 tsk st. kardemomme
- 1/2 tsk st. muskatblomme
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 125 g hakkede nødder
- 75 g kokosmel
- 2 tsk fintrevet limeskal
- Pynt:
- 100 g mørk chokolade
- 2 tsk smør eller olie
- Tænd ovnen på 180 grader.Pisk smør og sukkercremet og pisk ægog vanilje i.
- Tilsæt melog salt og tryk dejen udi en bradepande (20 x30 cm) foret med bagepapir.Sæt den i ovnen15 min.
- Pisk æg og farin sammen.Bland mel, krydderierog bagepulver ogrør det i æggemassensammen med nødder,kokos og limeskal.
- Fordeldet over den bagtekage og bag yderligere20 min.
- Stil kagen til afkølingpå en bagerist.
- Smelthakket chokolade ogsmør eller olie i en skålover vandbad og smørdet ud over kagen.
- Laddet stivne. Del så kageni ca. 24 ruder ellerfirkanter. Opbevares ikagedåse.