Oksekød i østerssovs

Oksekød i østerssovs

Hurtig ret med masser af smag.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Trækketid: 20 min.
  • Stegetid: ca. 5 min.
  • 250-300 g oksekød (f.eks. steaks eller minutbøffer)
  • 2 spsk. soja
  • 2 spsk. sherry
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 250 g hvidkål (eller savojkål)
  • 2-3 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • olie til stegning (gerne sesamolie)
  • 2-3 spsk. østerssovs
  • Tilbehør: kogte jasminris og frisk koriander

  1. Skær kødet i tynde skiver, og bland det med soja, sherry, fintrevet ingefær og presset hvidløg. Lad det trække i ca. 20 min.
  2. Skær de pillede løg i smalle både, snit kålen fint, høvl de skrællede gulerødder i tynde skiver på råkostjernet, og skær peberfrugten i strimler.
  3. Lynsteg kød og grøntsager i en varm wok, sauterpande eller stegegryde. Tilsæt østerssovs, og smag til med salt. Servér med ris og koriander.