Oksekødsgryde med svampe
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Kogetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 1 kg oksebov (eller tykkam uden ben, små tern)
- 1-2 spsk mel
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 2 løg (delt i kvarte)
- 1 gulerod (i skiver)
- 1½ spsk tomatpuré
- 2 dl bouillon (eller vand)
- 2 dl rødvin
- 250 g markchampignoner
- 2 spsk smør
- 1 bdt persille (hakket)
- Vend melet i kødterningerne og brun dem i olien i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg og gulerod og rør om. Rør tomatpuré ud i bouillon eller vand og hæld det i gryden sammen med rødvin.
- Læg låg på gryden og lad det simre sig mørt i godt 1 time.
- Rist imens de hele eller delte svampe i smørret i en lille gryde.
- Kom dem i retten til sidst og smag godt til. Drys retten med persille før servering.
- Løse ris eller kartoffelmos er velegnet som tilbehør.