Oksekødsgryde med svampe

Oksekødsgryde med svampe

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Kogetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 1 kg oksebov (eller tykkam uden ben, små tern)
  • 1-2 spsk mel
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 løg (delt i kvarte)
  • 1 gulerod (i skiver)
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 2 dl bouillon (eller vand)
  • 2 dl rødvin
  • 250 g markchampignoner
  • 2 spsk smør
  • 1 bdt persille (hakket)

  1. Vend melet i kødterningerne og brun dem i olien i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt løg og gulerod og rør om. Rør tomatpuré ud i bouillon eller vand og hæld det i gryden sammen med rødvin.
  3. Læg låg på gryden og lad det simre sig mørt i godt 1 time.
  4. Rist imens de hele eller delte svampe i smørret i en lille gryde.
  5. Kom dem i retten til sidst og smag godt til. Drys retten med persille før servering.
  6. Løse ris eller kartoffelmos er velegnet som tilbehør.