Ølmuffins med smørcreme

Ølmuffins med smørcreme

Lækre muffins med rigtig øl og masser af dadler, der gør dejen saftig og smagfuld.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryseegnede uden rørt smør
  • Dej:
  • 250 g dadler (uden sten)
  • 150 g muscovadosukker (eller brun farin)
  • 1 porter (eller mørk belgisk trappistøl)
  • 2 cm frisk ingefær
  • 450 g hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • Smørcreme og pynt:
  • 25 g hasselnødder
  • 100 g smør (blødt)
  • 3 spsk. flormelis
  • evt. 12 spsk. spiritus (f.eks. cognac, valnøddesnaps eller armagnac)

  1. Dej:Hak dadlerne meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Alternativt så fint du kan på skærebrættet med en kniv.
  2. Rør dadlerne med muscovadosukker, øl og fintrevet ingefær.
  3. Bland mel, natron og kanel, og sigt blandingen i ølblandingen.
  4. Fordél dejen i ca. 12 muffinforme.
  5. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 25 min. Prik i kagen med en tandstik eller strikkepind. Hænger der dej ved, skal kagerne bage længere.
  6. Lad kagerne køle af.
  7. Smørcreme og pynt: Brun nødderne i ovnen i 10-15 min. ved 175 grader. Lad dem køle af, gnid dem fri for skaller, og hak dem groft.
  8. Pisk smørret luftigt og hvidt med sukker og evt. spiritus. Kom det i en sprøjtepose, og sprøjt på toppen af kagerne. Drys med nødder.