Gravide anbefales at spise masser af fisk, som er gode kilder til D-vitamin, jod og selen. Dog skal indtag af tun mindskes eller helt undgås pga. af risikoen for at indtage for meget kviksølv. Det samme gælder laks fra Østersøen, da disse har et særligt højt indhold af dioxin der påvirker fostrets udvikling. Opdrættet laks fra Norge er derfor bedre at spise fordi de ikke er forurenet af dioxin.
Denne opskrift på bagt laks er udviklet af Vægtkonsulenterne og sikrer Vores Børns læsere et næringsrigt måltid. Læs mere om Vægtkonsulenterne her.
4 portioner
580 g laks, filet
Selleripuré
600 g knoldselleri
5 dl minimælk
8 dl vand
salt & peber
Råkost
200 g radiser
100 g forårsløg
300 g blomkål
2 stk citron, øko
20 g olie
salt & peber
Sådan gør du
Bag laksen i ovnen med skindet opad ved 135° i ca. 10 minutter. Læg den bagte laks oven på selleripuré og spis råkost til.
Selleripuré
Skræl og skyl knoldselleri og skær i grove stykker. Kog møre i mælk og vand. Hæld ‘kogelagen’ fra, den skal bruges til puréen. Mos sellerien med en gaffel eller kartoffelstøder og spæd med lidt af ‘kogelagen’, men pas på, at puréen ikke bliver for tynd. Smag til med salt og peber.
Råkost
Skær top og bund af radise og forårsløg. Skyl radise, forårsløg og blomkål. Snit så fint som muligt.
Pres saften af den halve citron, vend grøntsagerne med citronsaften og en lille smule olie. Smag til med salt og peber.
TIP
Når skindet kan slippe laksen, er den færdig.