Denne opskrift på chili con carne med grov selleripuré er udviklet af Vægtkonsulenterne og sikrer Vores Børns læsere et næringsrigt måltid. Læs mere om Vægtkonsulenterne her.
4 portioner
300 g kogte ris (ca. halvdelen i rå vægt)
200 g gulerod
200 g løg
8 fed hvidløg
400 g tomat
20 g frisk rød chili
300 g kalvekød, helt magert
20 g olie til stegning/bagning/pensling
200 g flåede tomater, dåse
360 g kidneybønner
20 g chili pulver
20 g mørk chokolade, 70%
salt
sort peber
Selleripuré
600 g knoldselleri
20 g olivenolie
salt
sort peber
Sådan gør du
Kog risene efter anvisning på pakken. Skyl og skræl gulerod. Pil løg og hvidløg. Skyl tomat og chili.
Skær alt i tern. Steg løg og kød med gulerod. Tilsæt frisk tomat og flåede tomater og lad koge lidt.
Tilsæt bønner og halvdelen af den friske chili.
Lad det simre 30 minutter og rør så med hvidløg, chilipulver, chokolade, salt, peber og resten af chilien – alt efter hvor stærkt man kan lide det.
Spis ris og en selleripuré til.
Selleripuré
Skyl og skræl knoldselleri. Skær i mindre stykker og kog mør i vand.
Hæld vandet fra og mos sellerien til en grov puré. Smag puréen til med olie, salt og peber.