
Opskrift: Rødspætte med persillesovs
Lækker opskrift på ovnbage rødspætte med persillesovs.
Gravide anbefales at spise masser af fisk, som er gode kilder til D-vitamin, jod og selen. Dog skal indtag af tun mindskes eller helt undgås pga. af risikoen for at indtage for meget kviksølv. Det samme gælder laks fra Østersøen, da disse har et særligt højt indhold af dioxin der påvirker fostrets udvikling. Opdrættet laks fra Norge er derfor bedre at spise fordi de ikke er forurenet af dioxin.
Denne opskrift på rødspætte med persillesovs er udviklet af Vægtkonsulenterne og sikrer Vores Børns læsere et næringsrigt måltid. Læs mere om Vægtkonsulenterne her.
4 portioner
600 g rødspætte, filet
salt
sort peber
5 dl minimælk
20 g hvedemel
20 g bouillonpulver
persille
400 g kogte kartofler
800 g gulerod
Sådan gør du
Rødspættefileterne rulles til små ruller, der krydes og lægges på et ovnfast fad. Kommes i en varm ovn og bages ved 200° i ca 10 minutter.
Ryst mælk, mel og bouillon sammen og varm saucen op under piskning i en lille gryde. Tilsæt eventuelt lidt vand for at justere konsistensen. Tilsæt hakket persille og smag saucen til med salt og peber.
Anret rødspætterne med persillesauce, nye kartofler og grøntsager efter eget valg, for eksempel dampede, nye guleødder.
Tip
Saucen kan tilsættes flere forskellige slags hakkede krydderurter, for eksempel persille, dil, purløg, kørvel eller estragon.