Opskrift: Rødspætte med persillesovs

Opskrift: Rødspætte med persillesovs

Lækker opskrift på ovnbage rødspætte med persillesovs.

Gravide anbefales at spise masser af fisk, som er gode kilder til D-vitamin, jod og selen. Dog skal indtag af tun mindskes eller helt undgås pga. af risikoen for at indtage for meget kviksølv. Det samme gælder laks fra Østersøen, da disse har et særligt højt indhold af dioxin der påvirker fostrets udvikling. Opdrættet laks fra Norge er derfor bedre at spise fordi de ikke er forurenet af dioxin.

Denne opskrift på rødspætte med persillesovs er udviklet af Vægtkonsulenterne og sikrer Vores Børns læsere et næringsrigt måltid. Læs mere om Vægtkonsulenterne her.

4 portioner

600 g rødspætte, filet

salt

sort peber

5 dl minimælk

20 g hvedemel

20 g bouillonpulver

persille

400 g kogte kartofler

800 g gulerod

Sådan gør du

Rødspættefileterne rulles til små ruller, der krydes og lægges på et ovnfast fad. Kommes i en varm ovn og bages ved 200° i ca 10 minutter.

Ryst mælk, mel og bouillon sammen og varm saucen op under piskning i en lille gryde. Tilsæt eventuelt lidt vand for at justere konsistensen. Tilsæt hakket persille og smag saucen til med salt og peber.

Anret rødspætterne med persillesauce, nye kartofler og grøntsager efter eget valg, for eksempel dampede, nye guleødder.

Tip

Saucen kan tilsættes flere forskellige slags hakkede krydderurter, for eksempel persille, dil, purløg, kørvel eller estragon.