Opskrift: Salat med varmrøget laks
Lækker salat med varmrøget laks.
Gravide anbefales at spise masser af fisk, som er gode kilder til D-vitamin, jod og selen. Dog skal indtag af tun mindskes eller helt undgås pga. af risikoen for at indtage for meget kviksølv. Det samme gælder laks fra Østersøen, da disse har et særligt højt indhold af dioxin der påvirker fostrets udvikling. Opdrættet laks fra Norge er derfor bedre at spise fordi de ikke er forurenet af dioxin.
Denne opskrift på salat med varmtrøget laks er udviklet af Vægtkonsulenterne og sikrer Vores Børns læsere et næringsrigt måltid. Læs mere om Vægtkonsulenterne her.
4 portioner
400 g rucola salat
400 g romainesalat
320 g varmrøget laks
2 stk granatæble
frisk basilikum
40 g pesto
100 g drænet yoghurt 7 %
120 g groft brød
Pluk salaterne i stykker og bland dem i en skål. Skær eller del laksen i mindre stykker og anret dem ovenpå salaten. Tag kernerne ud af granatæblet og pynt salaten med dem og basilikum. Rør pesto og yoghurt sammen til dressing og server den til laksesalaten sammen med groft brød.
TIP
Byt varmrøget laks ud med rejer.