Akvavit & Lillet: Dild Martini
SPONSORERET indhold

Akvavit & Lillet: Dild Martini

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Martinier er fantastiske. De er bartender zen – minimale ingredienser, fine elegante smage. Let at lære, svært at mestre. Men det kan ikke gå helt galt med denne opskrift.

Af: Sune Urth Foto: Theis Bothmann
05. nov. 2018 | Opskrift | ALT.dk
1 cocktail

Ingredienser

3 dele Copenhagen Distillery Dill Anise Akvavit 
1 del Lillet Blanc og 2 dele vand.

Bland godt i en kande eller noget andet passende og stil i køleskab på nederste hylde et par timer. Skænk i fine glas og pynt med en lille dildblomst eller et stykke citronskal.

Sådan gør du

Vi er tilbage på dildakvavitten, og skruer lidt op for hedvinen for at gøre det blødere. Desuden går vi væk fra tør vermouth og bruger noget helt andet. Den her opskrift kan tilpasses til det antal gæster der kommer til velkomstdrink. Regn med 4-6 cl spiritus pr person afhængig af ønsket effekt.

På billedet pynter jeg af med en dråbe af noget underligt cirkus. Det er en meget kraftigt reduceret vildgæret øl fra Herslev – den hedder hø-øl. Det fungerer som en bitter, en slags fond der samler smagen, men det er altså ikke strengt nødvendigt, mindre kan gøre det. Hvis du har mod på det, så find sådan noget øl, og reducer ved svag varme til der er en tiendedel tilbage. Der er ikke noget sukker i den slags øl, så det får konsistens som bouillon. Så lægger du bare en dråbe af det i hver cocktail. Men det smager altså også fint uden.

Anbefalet til dig