Kaffesnaps: Coffee Nail
Foto: Theis Bothmann Lækker kaffesnaps!

Kaffesnaps: Coffee Nail

Prøv den oversete klassisker Rusty Nail. En cocktail med Drambuie og skotsk whisky.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 cocktail

1 del Copenhagen MC kaffelikør
2 dele Copenhagen Distillery Julesnaps.
Hæld det hele op i et lavt glas fyldt med is og pynt med en skive citron.

Sådan gør du

En Rusty Nail er en nogle gange lidt overset klassiker. Drambuie og skotsk whisky på is. Det er stærkt ja, men også sødt og dejligt, jeg kan anbefale det. Her har vi skiftet alting ud med noget andet, men forholdet mellem ingredienserne holder det i balance. Kaffelikøren gør det sødt og let bittert, mens vores julesnaps kommer med en masse frugt og krydderi.

Hvis du synes det her 1:2 forhold er lige på den stærke side kan du lege med det. 1:1 gør den mere frugtet og sød, 2:1 gør den til likør med fart på. Kaffelikøren er bevidst lavet med mindre sukker end man normalt ville gøre. Egentlig var ideen at man skulle kunne drikke den rent. Det kan man også

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Manden bag de lækre cocktails

Sune Risum-Urth
Sune er udviklingschef på Copenhagen Distillery, tidligere bartender på blandt andet Ruby og forfatter til et par bøger om cocktails. Hans sidste bog ”Akvavit – Rediscovering a Nordic Spirit” har vundet flere internationale priser. Privat er han gift med Julie og far til to drenge på 2 og 5.

sune.jpg

Akvavit og Snaps – er det ikke det samme?

Nej, det er det ikke. Snaps er sådan en papirkurvskategori vi smider ting i vi ikke har et andet ord for. Det er basalt set spiritus med smag. Akvavit er derimod defineret ved lov, og skal være tilsmagt med dildfrø eller kommen. Desuden skal det være destilleret. Du kan altså ikke bare hælde kommen i en flaske vodka og så kalde det akvavit, det bliver til en kommensnaps. Interessant nok er der ikke noget krav om at gin skal være destilleret. Du kan altså godt hælde enebær i en flaske vodka og kalde det gin. Så altså: spiritus med smag af hvad som helst – det er snaps. Spiritus med smag af enebær – det er gin. Spiritus med smag af destilleret dildfrø eller kommen – det er akvavit.

Se, hvad vi ellers skriver om: Snaps, Cocktails, Julefrokost-mad og Drikke