Pebersnaps & pink grape: Rådhusduen
Foto: Theis Bothmann Lækker cocktail med krydret pebersnaps og lime

Pebersnaps & pink grape: Rådhusduen

Her bytter vi tequilaen ud med en krydret pebersnaps, og frisker det hele op med lime. Det er lyserødt og skriggrønt. Det smager af sommer og sol. Det kan vi godt have brug for.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 cocktail

1 del Copenhagen Distillery Indonesian Longpepper Snaps 
4 dele 3 Cents Pink Grape Soda.

Pynt med en limebåd.

Sådan laver du cocktailen

Paloma betyder due på spansk, men det er også omtrentligt Mexicos nationaldrink. Tequila og grapefrugt sodavand. Her bytter vi tequilaen ud med en krydret pebersnaps, og frisker det hele op med lime. Det er lyserødt og skriggrønt. Det smager af sommer og sol. Det kan vi godt have brug for.

3 Cents kan være lidt bøvlet at få fat i, men andet kan gøre det. Irma forhandler La Mortuacienne for eksempel.

Både denne og kæphesten er ikke lovpligtigt 1:4. Du må gerne hælde mere snaps og akvavit i. Jeg kommer ikke og skælder ud.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sune Risum-Urth
Sune er udviklingschef på Copenhagen Distillery, tidligere bartender på blandt andet Ruby og forfatter til et par bøger om cocktails. Hans sidste bog ”Akvavit – Rediscovering a Nordic Spirit” har vundet flere internationale priser. Privat er han gift med Julie og far til to drenge på 2 og 5.sune.jpg

Akvavit & Lillet: Dild Martini

Nej, det er det ikke. Snaps er sådan en papirkurvskategori vi smider ting i vi ikke har et andet ord for. Det er basalt set spiritus med smag. Akvavit er derimod defineret ved lov, og skal være tilsmagt med dildfrø eller kommen. Desuden skal det være destilleret. Du kan altså ikke bare hælde kommen i en flaske vodka og så kalde det akvavit, det bliver til en kommensnaps. Interessant nok er der ikke noget krav om at gin skal være destilleret. Du kan altså godt hælde enebær i en flaske vodka og kalde det gin. Så altså: spiritus med smag af hvad som helst – det er snaps. Spiritus med smag af enebær – det er gin. Spiritus med smag af destilleret dildfrø eller kommen – det er akvavit.

Se, hvad vi ellers skriver om: Snaps, Cocktails, Julefrokost-mad og Drikke