Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ærtesuppe med sprøde fetabrød
Foto: Line Thit Klein

Ærtesuppe med sprøde fetabrød

Her er aftensmaden både nemt og hurtigt klaret.

4
Print

1 løg
400 g ærter
1 bagekartoffel

Sprøde brød:
½-1 mild chili
lidt revet citronskal
100 g fetaost, f.eks. gedefeta
1 baguette 

Sådan gør du

Pil løget og skær dem i små tern. Skræl bagekartoflen, og skær den i grove stykker. Steg løget mørt i en gryde med lidt olie. Tilsæt kartoffelstykkerne, og hæld bouillon eller vand på, så det dækker. Lad det simre, til løg og kartofler er møre. Tilsæt ærter, og kog fortsat 2-3 minutter. Blend suppen med lidt smør, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Sprøde brød: Skær brødet i skiver og dryp med lidt olivenolie og grill eller dem gyldne og lækre. Halver chili, fjern kernerne og hak chilien fint. Anret de sprøde brød på et fad og kom små stykker feta ovenpå og krydr med hakket chili og revet citronskal.

Server ærtesuppen med sprøde brød med feta og chili. Og dryp en smule olivenolie i suppen.

Tjek dit basislager
Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
> salt, peber og sukker
> citron
> løg, f.eks. skalotteløg og rødløg


PRØV OGSÅ: Yogi-yellow gulerodssuppe