Ingredienser
Karamelliserede bananer:
125 g sukker
25 g smør
2-3 modne bananer
Kagedej:
2-3 bananer (250 g mos)
1 tsk. vaniljesukker
1 lime (øko)
2 æg
75 g smeltet smør
125 g farin
50 g sukker
150 g kagemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. salt
1 dl mælk
Tilbehør:
flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
Karamelliserede bananer:
- Smelt sukker til gylden karamel på en slip let-pande, tilsæt smør, og kog det jævnt. Hæld karamellen i en form (22-24 cm) foret med bagepapir.
- Pil bananerne, halvér dem på langs, og læg dem med skærefladen nedad i karamellen.
Kagedej:
- Mos bananerne sammen med vaniljesukker og fintrevet limeskal. Rør æg, smeltet smør, farin og sukker i mosen.
- Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen skiftevis med mælken.
- Hæld dejen over bananerne i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 3-4 min.
- Vend kagen ud på en rist, træk forsigtigt bagepapiret af, og lad kagen køle af.
- Servér kagen lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.