TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Foto: Martin Dyrlev Tip: Hæld sukkeret på panden, og lad den smelte ved lidt over middel varme uden omrøring.

Banankage med karamelliserede bananer

Den flotte banankage bages med bunden i vejret, og vendes når den er færdigbagt, så de karamelliserede bananer kommer til syne.

printer Print
clock 45 minutter
plate 1 kage/16 stykker

Karamelliserede bananer:

125 g sukker
25 g smør
2-3 modne bananer

Kagedej:

2-3 bananer (250 g mos)
1 tsk. vaniljesukker
1 lime (øko)
2 æg
75 g smeltet smør
125 g farin
50 g sukker
150 g kagemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. salt
1 dl mælk

Tilbehør:

flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

Karamelliserede bananer:

  1. Smelt sukker til gylden karamel på en slip let-pande, tilsæt smør, og kog det jævnt. Hæld karamellen i en form (22-24 cm) foret med bagepapir.
  2. Pil bananerne, halvér dem på langs, og læg dem med skærefladen nedad i karamellen. 

Kagedej:

  1. Mos bananerne sammen med vaniljesukker og fintrevet limeskal. Rør æg, smeltet smør, farin og sukker i mosen.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen skiftevis med mælken.
  3. Hæld dejen over bananerne i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 3-4 min.
  4. Vend kagen ud på en rist, træk forsigtigt bagepapiret af, og lad kagen køle af.
  5. Servér kagen lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Banankage, Kage og Bageopskrifter