
SPONSORERET indhold
Langtidshævet speltbrød
Klassisk brød fra middelhavsområdet med havsalt og urter.
1 Brød = 4 Personer
Ingredienser
10 g gær
4 dl koldt vand
1 spsk honning
1½ spsk havsalt
150 g fuldkornsspeltmel
400 g hvedemel
ekstra speltmel
olivenolie til pensling
havsalt
timian, rosmarin, oregano
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt honning, salt, fuldkorns- og hvedemel og rør dejen godt sammen.
- Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve i minimum 12 timer i køleskabet. Tænd ovnen på 250, drys speltmel på køkkenbordet.
- Hæld dejen ud. Den skal være ret fugtig og ikke æltes. Del den i 3 portioner, der formes til aflange brød, som lægges på en plade med bagepapir.
- Pensl brødene med olivenolie og drys dem med havsalt og friske krydderurter. Bag brødene i ovnen 15-20 minutter.
- Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dine brød. Det skal lyde hult, når du banker på dem.
Energi pr. brød = 4 pers.170 kcal, fedt 9%, protein 11%, kulhydrat 80%