Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

hjemmebagt speltbrød
Foto: Nicolai Mørk

hjemmebagt speltbrød

Langtidshævet speltbrød

Klassisk brød fra middelhavsområdet med havsalt og urter.

1 Brød = 4 Personer
Print

10 g gær
4 dl koldt vand
1 spsk honning
1½ spsk havsalt
150 g fuldkornsspeltmel
400 g hvedemel
ekstra speltmel
olivenolie til pensling
havsalt
timian, rosmarin, oregano

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt honning, salt, fuldkorns- og hvedemel og rør dejen godt sammen.
Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve i minimum 12 timer i køleskabet. Tænd ovnen på 250, drys speltmel på køkkenbordet. Hæld dejen ud. Den skal være ret fugtig og ikke æltes. Del den i 3 portioner, der formes til aflange brød, som lægges på en plade med bagepapir.
Pensl brødene med olivenolie og drys dem med havsalt og friske krydderurter. Bag brødene i ovnen 15-20 minutter. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dine brød. Det skal lyde hult, når du banker på dem.

Energi pr. brød = 4 pers.170 kcal, fedt 9%, protein 11%, kulhydrat 80%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød