Citrontærte med hyldeblomster
SPONSORERET indhold

Citrontærte med hyldeblomster

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
07. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(1 tærte til 8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
Tærtedej:
125 g hvedemel
125 g durummel
125 g koldt smør
50 g sukker
1 knsp salt
1 æg
Creme:
10 hyldeblomstskærme
2½ dl fløde 9 %
4 æg str. L
150 g rørsukker
3 usprøjtede citroner (1 spsk fintrevet citronskal + 1½ dl saft)
Pynt:
1-2 spsk rørsukker
evt. friske hyldeblomster

  1. Bland de to slags mel og hak det kolde smør i. Brug evt. en foodprocessor. Tilsæt sukker, salt og æg og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind og læg den koldt i 1 time.
  2. Skyl hyldeblomstskærmene, dup dem tørre og læg dem i en gryde med fløde. Giv det et stille opkog og lad det trække 30 min. under låg.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (24-26 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens ovnen varmer op til 200 grader.
  4. Pisk æggene let sammen med sukker og tilsæt citronskal og -saft og den siede fløde. Stil cremen i køleskabet.
  5. Læg et stykke bagepapir på tærtebunden og fyld op med tørrede bønner el. lign. Bag tærtebunden i 10 min. Fjern papir og bønner og bag endnu 5 min. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
  6. Hæld citroncremen i tærtebunden (brug evt. sigte, hvis du vil udelade citronskallerne) og bag tærten i 30-45 min. – til cremen akkurat er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle af.
  7. Drys rørsukker over tærten og gratiner overfladen med en bunsenbrænder eller under ovnens grill i 2-3 min. Sukkeret skal akkurat smelte og blive gyldent. Pynt evt. med friske hyldeblomster ved servering.

Anbefalet til dig