Fennikelsalat med et feminint touch
SPONSORERET indhold

Fennikelsalat med et feminint touch

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Delikat salat, der sender dig godt og nærende fra start.

Af: Umahro Cadogan Foto: Maria Nørregaard
15. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

1 stor fennikel
1 økologisk lime
10 tørrede abrikoser, helst usvovlede
5 paranødder
½ fed hvidløg
15– 20 g frisk ingefær
1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset avocadoolie
¼ vaniljestang, kornene herfra
4–5 dråber fishsauce
½ tsk stødt kardemomme
havsalt
friskkværnet peber
1 spsk æblecidereddike
3– 4 tørrede rosenknopper (kan købes i helsekostforretninger)

Sådan gør du:

Høvl fenniklen i helt tynde skiver med et mandolinjern eller en pålægsmaksine. Du kan også brugr en foodprocessor, der kan snitte grøntsager meget tyndt.

Vend fenniklen i fintreven skræl og friskpresset saft fra limen. Skær abrikoserne i tynde skiver, og hak nødderne fint. Skær hvidløg i tynde skiver, og snit ingefæren i fine tændstikker. Vend det hele i salaten sammen med olie, vanilje og fishsauce.

Vend kardemomme i salaten, og smag til med salt, peber og eddike.
Pil stilken af de tørrede rosenknopper, og knus dem udover fennikelsalaten. Lad salaten marinere mindst 30 minutter, og servér.

285 kcal pr. portion.