New England fiskechowder
SPONSORERET indhold

Fiskeret: New England fiskechowder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
07. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Fiskechowder til 4 personer | Total: en time

Ingredienser

700 g torsk eller kuller
2 porrer
1 løg
1 stængel bladselleri
1 spsk smør
1 spsk olie
2 spsk. hvedemel
1 dl tør hvidvin
1 laurbærblad
2 bagekartofler
1 l lys fiskefond (køb det hos fiskehandleren)
3 dl mælk
200 g røget hellefisk (helst i ét stykke)
2½ dl piskefløde
1/4 tsk cayennepeber
salt og hvid peber
1 håndfuld persille

Sådan laver du fiskechowder

1. Gå fisken efter for ben og skær den ud i store stykker, ca. 6×6 cm. Gem det i køleskabet til det skal i suppen. Rens porrerne. Kasser den øverste, mørkegrønne del. Snit den lyseste tredjedel af porrerne i tynde skiver og gem det til lige inden servering. Hak resten fint.

2. Hak løg og bladselleri i fine tern. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær hellefisken i små tern. I en suppegryde svitses løg, bladselleri og finthakket porre i smør og olie i 5 minutter ved middel varme. Drys mel over og svits til det bliver gyldent.

3. Tilsæt hvidvin og lad det boble i 2 minutter. Tilsæt så laurbærblad, kartoffel og fiskefond. Lad det simre i 30 minutter til kartoflerne er møre. Hæld mælk, fløde og den røgede hellefisk i. Når det koger tilsættes torsken og de fintsnittede porrer og der skrues helt ned for varmen. Lad fisken simre i suppen i 4-5 minutter.

4. Smag til med cayennepeber, salt og godt med hvid peber. Servér med hakket persille.

Tip:
Lav din egen fiskefond: kom et torskehoved eller andet fiskeskrog i en gryde sammen med 1 løg, 1 gulerod, 10 hvide peberkorn. Dæk med vand og lad det simre i 30 minutter. Sluk for varmen og lad det trække 15 minutter inden suppen sigtes.