Frugtsalat med skyr og sprød boghvede
Foto: Anders Schønnemann Frugtsalat med skyr og sprød boghvede

Frugtsalat med skyr og sprød boghvede

Frugtsalat med skyr og sprød boghvede

Superenkel og mættende frugtsalat, somkan nydesbåde til morgenmad, mellemmåltid og dessert.

printer Print
plate 3-4

Boghvedemysli:
1½ dl boghvede
2 spsk olivenolie
3 spsk honning
1 nip salt
2 spsk kakaonips (eller
hakket mørk chokolade)

Skyr:
1 moden banan
1 tsk vaniljepulver
300 g skyr

Frugt:
1 mango
2 pærer
½ ananas
1 granatæble eller to håndfulde granatæblekerner

Sådan gør du:

Boghvedemysli:
Rist boghveden i lidt olivenolie på en varm pande. Den skal riste i cirka fem minutter, eller til den er ved at være sprød. Kom honning ved og rist videre i cirka 1 minut, rør hele tiden, så det ikke brænder på. Smag til med et nip salt. Hæld boghveden på et stykke bagepapir, og lad den køle helt. Vend den med kakaonips.

Skyr:
Blend banan og vanilje i en foodprocessor. Kom skyr i, og blend kort. Pas på, du ikke blender for længe, så ødelægger du den gode konsistens.

Frugt:
Skær frugten i mundrette stykker, befri granatæblet for kerner – medmindre du har været så heldig at komme forbi et supermarked, der sælger klar-til-brug-granatæblekerner – og anret frugt med skyr og sprød boghvede. Server straks.