Opskrift på gnavegrønt med butterbeanhummus
Foto: Andreas Wiking Gnavegrønt med butterbeanhummus

Opskrift på gnavegrønt med butterbeanhummus

Gnavegrønt med butterbeanhummus

printer Print
clock 15 minutter
plate Gnavegrønt med butterbeanhummus til 4 personer

Gnavegrønt med butterbeanhummus

1 dåse butterbeans
1 fed hvidløg
25 g tahin (sesampasta)
1 tsk spidskommen
1/4 dl citronsaft
100 g græsk yoghurt 2%
salt, peber
1 bundt grønne asparges
1 bundt nye gulerødder
4 stilke bladselleri.

Energi pr. person:
169 Kcal
Fedt:
26 %
Protein:
20 %
Kulhydrant:
54 %

Sådan laver du gnavegrønt med butterbeanhummus

Hæld lagen fra bønnerne og skyl dem i koldt vand.
Findel bønnerne i en foodprocessor eller multihakker med hvidløg, tahin, citronsaft og yoghurt. Smag til med salt og peber.
Bræk det nederste lidt „træede“ del af aspargesene, skrab gulerødderne og halver de største på langs.
Flæk bladsellerien på langs og spis grøntsagerne til hummusen.



Se, hvad vi ellers skriver om: Hummus, Snacks, Dansk mad, Vegetarisk, Forret, Frokost og Tilbehør